De Democratie van het Samenspel

Hoe groot mag ons idealisme zijn?

Nieuwe ruimte voor idealen op de TurnZolder

Vorige week beschreven we hoe wij, dromers, makers en praktisch idealisten aan zet zijn bij het vertellen van grote verhalen. En dat kunstenaars richting zouden kunnen geven in deze tijd waarin verschillende crises elkaar meesleuren.
Kim Erkens

Welke draak kun jij verslaan?

De wereld is ingrijpend aan het veranderen. De problemen waar wij als burger mee worden geconfronteerd zijn complex, groot en onoverzichtelijk.

Laten we ons oefenen in het omgaan met chaos

In juni was een aantal Turnleden aan de slag in Montenegro. Op uitnodiging van een lokale groep kunstenaars en milieuactivisten gaven we workshops, korte presentaties, een concert en co-creëerde een werk op de stoep van het klooster.
The-Turn-Club-Green-Travel-Meet-Up-550kb

Hoe zou de culturele wereld het voortouw kunnen nemen in duurzaam reizen?

In de vroege woensdagochtend (5 juni 2019) vertrokken we met in totaal acht TurnLeden per trein door Europa. Dit weekend ontmoeten we honderd jonge activisten in Montenegro op het Green Culture Festival. We gaan workshops, lezingen en concerten geven. Maar de reis is even belangrijk.

Naar Mars Vliegen En De Mars Lopen

De mens is tot grootse daden in staat.We vlogen een raket naar Mars, we splitsten een atoom en we ontdekten de werking van onze genen. En passant wisten we elke hoek van de planeet te bewonen en de ecologie en het klimaat volledig in de war te schoppen.We zijn daarom niet klaar.Er zijn nieuwe, grootse daden nodig.