Welk hek duw jij omver?

Welk hek duw jij omver?

The Turn Club | 3 oktober 2019Daar stonden we, klimaatstakers, in Den Haag. Met spandoeken en slogans. (en met violen en saxofoons!)


En daar staan ze, boeren, in Den Haag. Met spandoeken en slogans. (en met trekkers!)
We uiten onze onvrede, irritatie en onmacht. En zoeken iemand om de schuld te geven. Shell. Stedelingen. Of een minister.
Hard schreeuwen lucht op. En als je over een hek rijdt haal je het journaal.

We maken zo samen een draaikolk van kabaal, nieuws en meningen. Dat is natuurlijk beter dan slaafs de regels volgen of wachten totdat iemand anders iets doet. Maar het werkt maar matig als we echt een mooie wereld willen bouwen.Voor een turn naar een groen, gezonde en rechtvaardige wereld, hebben we de rust nodig om weer open te zijn, waar te nemen, te kijken met een frisse blik.

We zullen oprechte, uitgesproken idealen moeten delen en sterke samenwerkingen ontwerpen waarmee het huidige systeem echt omver kan worden geduwd.Daarmee is The Turn Club aan de slag!
Wij brengen verhalenvertellers naar een groter publiek. Zoals met deze paginagrote oproep in het Brabants Dagblad.
En rondom Groene Pioniers hebben we een heel festival gebouwd.En we scheppen ruimte voor schoonheid en aandacht voor ouderen en mensen met dementie.Hoe groot mag ons idealisme zijn?

Vorige week beschreven we hoe wij, dromers, makers en praktisch idealisten aan zet zijn bij het vertellen van grote verhalen. En dat kunstenaars richting zouden kunnen geven in deze tijd waarin verschillende crises elkaar meesleuren.

Kim Erkens

De wereld is ingrijpend aan het veranderen. De problemen waar wij als burger mee worden geconfronteerd zijn complex, groot en onoverzichtelijk.

Aankomende evenementen