THE TURN CLUB PRESENTEERT: COMMITMENT MONDAY

Voor het aanpakken van wereldproblemen is een kunstenaars-mindset nodig. We hebben creatieve, ondernemende makers, praktische idealisten, verbeelders en ontwerpers van het mogelijke nodig die hun ideeën omzetten in concrete acties. Zij inspireren de samenleving tot positieve veranderingen. Zij openen de weg naar een duurzame toekomst.
Werk jij aan een idee of project dat de wereld mooier kan maken? Loop jij rond met een plan dat schreeuwt om realisatie? Bouw jij in stilte aan iets waardevols? Kom naar buiten, deel je droom, laat het sudderen, mobiliseer je achterban en ontdek hoeveel anderen hetzelfde willen.

Achtergrond
Merlijn Twaalfhoven, Anne Gehring en Carine Lacor ontwikkelden een praktische methode waarin impactvolle creatieve makers begeleid worden hun droomproject op een duurzame manier midden in de wereld te zetten. Het delen van je proces, het actief betrekken van experts en ervaringsdeskundigen en het opbouwen van een achterban zijn hierbij belangrijke aspecten. De afgelopen jaren doorliepen 45 kunstenaars dit proces en konden elk grote stappen zetten om hun werk meer impact en zichtbaarheid te geven.

Het programma
In The Turn Club wordt deze methode het richtsnoer waarmee we, met één avond per week, ruimte maken voor een turn, een nieuwe manier van werken, een omslag naar duurzaamheid in onze eigen praktijk.
Vanaf november 2017 t/m sept 2018 brengen we kunstenaars en creatieve makers samen voor ontwikkeling, brainstorms en intervisie. Ons motto: doe het niet alleen. Je gaat stap voor stap een proces door waarin jouw droomproject tot stand komt. Dit proces wordt gedeeld – voorzichtig of moedig, gericht of groots. Samen werken we aan manieren om nieuwe relaties te scheppen tussen de eigen praktijk, het publiek/achterban en maatschappelijke vraagstukken.

Elke maandag
Om ruimte te maken beginnen we met een vast tijdstip in de week. Eén avond die je reserveert voor dat wat je echt belangrijk vindt – een plan, droom of idee dat nu nog niet helemaal concreet is, waar je nog geen vorm voor hebt gevonden of wat je telkens uitstelt. Er zijn vier maandagen per maand. We organiseren vier ook verschillende manieren waarmee we de maandagavond invullen:

  1. Bijeenkomst | (ook live gestreamd). Merlijn gaat in gesprek met inspirerende kunstenaars, onderzoekers en praktisch idealisten. Daarna doorlopen we o.l.v. Anne Gehring en Carine Lacor samen, stap voor stap een methode om jouw droom tastbaar te maken.
  2. Opdracht | je werkt zelfstandig een opdracht of vraagstuk uit. Thuis of op een plek waar je ongestoord en in alle rust een stap kunt zetten.
  3. Meeting | met mensen die jouw droom delen of ondersteunen, bouw je maandelijks aan samenwerking, betrokkenheid en mede eigenaarschap. Aanvankelijk met één iemand of een klein groepje, wordt het geleidelijk een vast team of grotere groep.
  4. Intervisie | Met 6 a 8 andere deelnemers die bij jou in de buurt wonen kom je samen. Je bespreekt de voortgang van het proces, je persoonlijke doelen en de obstakels die je ervaart.

Welke resultaten kun je verwachten?

  • Het opbouwen van een achterban. Dit zijn mensen die jouw werk volgen en steunen
  • Nieuwe vormen van samenwerking die voortkomen uit het delen van je droom, het proces en project met een groep betrokkenen
  • Praktische manieren om een grote of verre droom te vertalen naar heldere stappen die in korte tijd kunnen worden genomen
  • Het vergroten van je netwerk.

Info
Voor wie | Kunstenaars uit alle disciplines die buiten de geïkte kanalen werken of dat willen gaan doen.
Wanneer | Je werkt elke maandagavond vanaf november zelfstandig of met anderen. Er wordt niet gewerkt tijdens feestdagen en vakanties.
Waar | Een plek vlakbij een station in Utrecht of Amsterdam
Kosten| Gratis voor leden van The Turn Club, voor niet leden: 275,- voor het hele traject
Opgeven | Via deze link