THE TURN CLUB PRESENTEERT: COMMITMENT MONDAY

Voor het aanpakken van wereldproblemen zijn creatieve, ondernemende makers, praktische idealisten, verbeelders en ontwerpers nodig die het mogelijke tastbaar maken en grote ideeën omzetten in concrete acties. Zij inspireren de samenleving tot positieve veranderingen. Zij openen de weg naar een duurzame toekomst.

Werk jij aan een idee of project dat de wereld mooier kan maken? Loop jij rond met een plan dat schreeuwt om realisatie? Bouw jij in stilte aan iets waardevols? Kom naar buiten, deel je droom, laat het sudderen, mobiliseer je achterban en ontdek de kracht van het collectief.

Achtergrond
Merlijn Twaalfhoven, Anne Gehring en Carine Lacor ontwikkelden een praktische methode waarin impactvolle creatieve makers begeleid worden hun droomproject op een duurzame manier midden in de wereld te zetten. Het delen van je proces, het actief betrekken van experts en ervaringsdeskundigen en het opbouwen van een achterban zijn hierbij belangrijke aspecten. De afgelopen jaren doorliepen 45 kunstenaars en creatieve ondernemers dit proces en konden elk grote stappen zetten om hun werk meer impact en zichtbaarheid te geven.

Het programma
In The Turn Club is deze methode het richtsnoer waarmee we, met één avond per week, ruimte maken voor een turn, een nieuwe manier van werken, een omslag naar duurzaamheid in onze eigen praktijk.

Vanaf november 2017 t/m sept 2018 brengen we kunstenaars en creatieve ondernemers samen voor ontwikkeling, brainstorms en intervisie. Ons motto: doe het niet alleen. Je gaat stap voor stap een proces door waarin jouw droomproject tot stand komt. Dit proces wordt gedeeld – voorzichtig of moedig, gericht of groots. Samen werken we aan manieren om nieuwe relaties te scheppen tussen de eigen praktijk, het publiek/achterban en maatschappelijke vraagstukken.

Elke maandag

Om ruimte te maken beginnen we met een vast tijdstip in de week. Eén avond die je reserveert voor dat wat je echt belangrijk vindt – een plan, droom of idee dat nu nog niet helemaal concreet is, waar je nog geen vorm voor hebt gevonden of wat je telkens uitstelt.

Er zijn vier maandagen per maand. We organiseren vier ook verschillende manieren waarmee we de maandagavond invullen:

  1. Bijeenkomst | (ook live gestreamd). Merlijn gaat in gesprek met inspirerende kunstenaars, onderzoekers en praktisch idealisten. We scheppen een beeld van een concrete stap in het proces. Zo bouwen we aan een route van droom naar praktisch en haalbaar project.
  2. Opdracht | met mensen die jouw droom delen of ondersteunen, bouw je maandelijks aan samenwerking, betrokkenheid en mede eigenaarschap. Aanvankelijk met één iemand of een klein groepje, wordt het geleidelijk een vast team of grotere groep.
  3. Meeting | met mensen die jouw droom delen of ondersteunen, bouw je maandelijks aan samenwerking, betrokkenheid en mede eigenaarschap. Aanvankelijk met één iemand of een klein groepje, wordt het geleidelijk een vast team of grotere groep.
  4. Intervisie | Met 6 a 8 andere deelnemers die bij jou in de buurt wonen kom je samen. Je bespreekt de voortgang van het proces, je persoonlijke doelen en de obstakels die je ervaart.

Bekijk hier een preview van het jaarprogramma.

Info

Voor wie:   Kunstenaars uit alle disciplines die buiten de geijkte kanalen werken of dat willen gaan doen.
Wanneer:   Je werkt elke maandagavond zelfstandig of met anderen. (er wordt niet gewerkt tijdens feestdagen en vakanties)
Waar:         NTB
Tijd:            19.30 – 22.00
Kosten:       Gratis voor leden van The Turn Club, voor niet leden: 275,- voor het hele traject.

Concrete Resultaten kun je verwachten op het gebied van:

·   Het opbouwen van een achterban. Dit zijn mensen die jouw werk volgen en steunen;

·   Nieuwe vormen van samenwerking die voortkomen uit het delen van je droom, het proces en project met een groep betrokkenen;

·   Praktische manieren om een grote of verre droom te vertalen naar heldere stappen die in korte tijd kunnen worden genomen;

·   Het vergroten van je netwerk.

Meer info | commitmentmonday@turnclub.org

Heb je je niet ingeschreven, maar wil je toch een avond bijwonen? Dat kan! Stuur even een mail naar bovenstaand mailadres.

Gezamenlijke Bijeenkomsten

 Maandagavond 20 November:
 Wat is je droom?
 Maandagavond 18 December:
 Deel je droom.
 Maandagavond 15 Januari:
 Verzamel medestanders.
 Maandagavond 12 Februari:
 Bouw je basis.
 Maandagavond 12 Maart:
 Ontwerp een actie.

 Maandagavond 9 April:
 Maak een plan.

 Maandagavond 7 Mei:
 Geef je achterban een rol.

 Maandagavond 4 Juni:
 Voer je project uit.
 Maandagavond 27 Augustus:
 Kijk terug en leer.
 Donderdag 27 September:
 Kijk vooruit en deel.

Veelgestelde Vragen

We filmen de meetings. Je kunt dus, als je een bijeenkomst mist, diezelfde week op een ander moment een commitment-avond prikken en zelf deze stap zetten.

Het proces is open en je kunt ook later instappen. Je kunt dan via de video’s en opdrachten die online te vinden zijn.

Als je je opgeeft voor The Turn Club, krijg je bericht als je bent toegelaten. Leden dragen €10,- per maand bij aan de Clubkas, en betalen niet extra voor Commitment Monday. Als je geen lid bent, kun je toch aan Commitment Monday deelnemen voor €275,- voor het hele traject.

Ja dat kan. Juist door elke week plek in te ruimen om aan je droom te bouwen, zul je stap voor stap een beeld vormen van iets dat nog achter de horizon verborgen zit.

Je bouwt aan een omgeving die jou steunt. Dus geleidelijk ontwikkel je steun en begeleiding die ook blijft als dit traject is afgelopen. Daarom is het proces dat je aangaat duurzaam.
Ook de mede Turngenoten, de andere deelnemers aan Commitment Monday

Het kan. We maken soms filmpjes en schrijven alle opdrachten op. Het is echter wel essentieel om het traject met anderen te delen. Vind daarom zo snel mogelijk iemand in de buurt die met jou de opdrachten kan doen.