WAT WIJ DOEN

  • We onderzoeken en tonen hoe de kunstenaars-mindset een rol van betekenis speelt bij de aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken.
  • We verbinden kunstenaars, wetenschappers, bedrijven en inwoners rondom maatschappelijke vraagstukken en passen de kunstenaars-mindset toe op concrete onderwerpen.
  • We helpen onze leden om hun eigen TURN te maken door een unieke en praktische methode toe te passen waarin het delen van het creatieproces centraal staat.

RESULTATEN

Voorbeeld: DE SOCIALE TUSSENRUIMTE

Binnen organisaties laten wij teams anders denken, samenwerken en communiceren. Dat kan zijn op een teambijeenkomst, tijdens een strategie-sessie, maar ook op een bijeenkomst met alle medewerkers, of als onvergetelijke start van een event met uiteenlopende stakeholders en doelgroepen.

Zo hebben we bij Stichting Doen de kunstenaars-mindset ingezet op hun strategiedag. Door de theatrale performance DE SOCIALE TUSSENRUIMTE hebben we radicale verbeelding (één van de vier transities die Stichting Doen nodig acht in de maatschappij), in het team met hen letterlijk en figuurlijk vorm kunnen geven. Het bewustzijn van de tussenruimte werkte als opening om anders met elkaar te werken.

Een uur dat een week lijkt. Even weg uit de almaar voortdurende hectiek en prioriteiten en bezig zijn met de ruimte om je heen. En wat is die groot. Heerlijk.’ – Jasper Snoek, financieel directeur Stichting Doen.

PRESENTATIES

6 september 2017
Robbert Dijkgraaf gaat in gesprek met Koert van Mensvoort en Merlijn Twaalfhoven over de verbinding tussen verbeeldingskracht, wetenschap en kunst tijdens het event “The Mind Live” van de Vpro en UNESCO-Nederland. Kijk hiernaast de registratie.

19 september 2017
Merlijn presenteert What Art Can Do, een collectie kunstprojecten die The Turn Club verzamelt om de rol van de kunst-mindset bij grote maatschappelijke vraagstukken te laten zien, op de International Conference on Sustainable Development in New York, USA. Een dag later volgt een presentatie bij officials van UNDP, UNICEF en de UN.

30 november 2017
Merlijn geeft Turnlezing aan deelnemers van Impact Academy: vertegenwoordigers van overheden die verantwoordelijk zijn voor de omslag naar duurzaamheid. De Kunst-mindset kreeg zo een plek tussen planologen en bedrijfskundigen.

19 december 2016
Bij de slotbijeenkomst van Art of Impact, presenteert Merlijn het idee van The Turn Club als voortzetting van The Art of Impact. Het idee wordt goed ontvangen en Stichting La Vie sur Terre ontvangt het laatste stipendium van The Art of Impact waarmee een begin wordt gemaakt met de ontwikkeling van The Turn Club.

NETWERK

28 oktober 2017
Presentaties van Douwe van der Werf en Gharib op de Dutch Design Week, in samenwerking met 100 Days of Learning van Hivos & Baltan Laboratories.

31 oktober 2017
Vijf Turnleden presenteren hun dilemma bij Impact Hub Amsterdam. Samen met Heroes & Friends duiken de aanwezigen in de uitdaging die elk lid inbracht. Nieuwe connecties, ideeën en verbindingen ontstaan.

29 september 2017
70 Turn Clubleden komen bijeen om de koers uit te stippelen, elkaar te leren kennen en te brainstormen over manieren om de krachten te bundelen.

PUBLICATIES

13 oktober 2017
Tabo Goudswaard en Merlijn Twaalfhoven publiceren hun artikel: “Geef ons land een onzekerheidsvaardige overheid” waarin zij de kunstenaars-mindset onder de aandacht brengen.

23 november 2017
Merlijn houdt een pleidooi voor het erkennen en beschrijven van de maatschappelijke rol van muziek bij de presentatie van het muziekadvies van de Raad voor Cultuur op de BUMA Classical Convention in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Zijn opiniestuk wordt gepubliceerd in Trouw.