PRESENTATIES

6 september 2017
Robbert Dijkgraaf gaat in gesprek met Koert van Mensvoort en Merlijn Twaalfhoven over de verbinding tussen verbeeldingskracht, wetenschap en kunst tijdens het event “The Mind Live” van de Vpro en UNESCO-Nederland. Kijk hiernaast de registratie.

19 september 2017
Merlijn presenteert What Art Can Do, een collectie kunstprojecten die The Turn Club verzamelt om de rol van de kunst-mindset bij grote maatschappelijke vraagstukken te laten zien, op de International Conference on Sustainable Development in New York, USA. Een dag later volgt een presentatie bij officials van UNDP, UNICEF en de UN.

30 november 2017
Merlijn geeft Turnlezing aan deelnemers van Impact Academy: vertegenwoordigers van overheden die verantwoordelijk zijn voor de omslag naar duurzaamheid. De Kunst-mindset kreeg zo een plek tussen planologen en bedrijfskundigen.

19 december 2016
Bij de slotbijeenkomst van Art of Impact, presenteert Merlijn het idee van The Turn Club als voortzetting van The Art of Impact. Het idee wordt goed ontvangen en Stichting La Vie sur Terre ontvangt het laatste stipendium van The Art of Impact waarmee een begin wordt gemaakt met de ontwikkeling van The Turn Club.

NETWERK

28 oktober 2017
Presentaties van Douwe van der Werf en Gharib op de Dutch Design Week, in samenwerking met 100 Days of Learning van Hivos & Baltan Laboratories.

31 oktober 2017
Vijf Turnleden presenteren hun dilemma bij Impact Hub Amsterdam. Samen met Heroes & Friends duiken de aanwezigen in de uitdaging die elk lid inbracht. Nieuwe connecties, ideeën en verbindingen ontstaan.

29 september 2017
70 Turn Clubleden komen bijeen om de koers uit te stippelen, elkaar te leren kennen en te brainstormen over manieren om de krachten te bundelen.

PUBLICATIES

13 oktober 2017
Tabo Goudswaard en Merlijn Twaalfhoven publiceren hun artikel: “Geef ons land een onzekerheidsvaardige overheid” waarin zij de kunstenaars-mindset onder de aandacht brengen.

23 november 2017
Merlijn houdt een pleidooi voor het erkennen en beschrijven van de maatschappelijke rol van muziek bij de presentatie van het muziekadvies van de Raad voor Cultuur op de BUMA Classical Convention in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Zijn opiniestuk wordt gepubliceerd in Trouw.