MEER LEZEN

Teamleden van The Turn Club schreven artikelen en boeken waar de visie van The Turn Club mooi in naar voren komt. Maar let op: de stukken hieronder zijn een aanzet en zeker niet een eindpunt van ons gedachtegoed dat immers continu groeit, leeft en ontwikkelt!

An Kramer: Olifantenpaadjes
An Kramer laat zien dat er ook binnen organisaties olifantenpaadjes bestaan, in de vorm van de informele organisatie: de energie, connecties, werkwijzen en ideeën die onzichtbaar onder de medewerkers leven, naast de formele hiërarchie. Dit boek nodigt je uit om meer oog te krijgen voor die informele organisatie, je erin te verdiepen en haar te gebruiken voor het aanpakken van complexe verandervraagstukken.

Steven de Groot: Organizational Aesthetics and the Promise of Happiness
Experiences of Employees Contribute to Happiness
Kunnen organisaties mooi zijn? En wat doet schoonheid voor de innovatie en effectiviteit van
een werkplek?
“Happiness by beauty. Wouldn’t that be a wonderful challenge for organizations?”
Gratis pdf download

Merlijn Twaalfhoven: Kunst in de Wereld
Laten we kunst niet opsluiten in musea en concertzalen maar op zoek gaan naar nieuwe, vruchtbare omgevingen. Met tientallen tips, ervaringen en observaties van kunstenaars die midden in de samenleving hun werk maken.
Gratis pdf via Issuu

Tabo Goudswaard en Merlijn Twaalfhoven​:Geef ons land een onzekerheidsvaardige overheid
De omslag naar duurzaamheid en de snelle technologische ontwikkelingen brengen veranderingen mee die onze oude zekerheden aantasten. Is de groei van de economie wel wenselijk? Kunnen we iedereen wel werk bieden als automatisering echt doorzet? Zijn onze beleggingen en investeringen betrouwbaar? Voordat we onze politici vragen om concrete oplossingen, moeten we ons afvragen of we wel een voertuig hebben dat ons naar de toekomst kan brengen. Lopen we achter schijnzekerheden aan of kunnen we onzekerheidsvaardig zijn?

Merlijn Twaalfhoven: Muziek kan het verschil maken, maar lijkt niet investeringswaardig
De Raad voor Cultuur vertelt hoe de muzieksector gezond kan worden, maar vergeet het
grotere verhaal te vertellen.
Wie kan ons laten zien dat muziek echt ultra-investeringswaardig is?