Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TIP // Social Art Lab: Kunst- en cultuurprojecten voor statushouders // Midden-Nederland

29 november 2018 @ 1:30 pm - 4:30 pm

Socail Art Lab_LKCA_The Turn Club

LKCA en Kennisplatform Integratie & Samenleving presenteren de resultaten van een verkenning naar werkbare elementen in kunstprojecten voor vluchtelingen.

Wat maakt dat een project bijdraagt aan integratie en participatie?

De afgelopen jaren kwamen grote aantallen vluchtelingen naar Nederland. Gemeenten kregen de taak om vluchtelingen met een verblijfstatus zo snel mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving. Door de komst van veel vluchtelingen kwamen er ook kunst- en cultuurprojecten voor en met vluchtelingen. Deze kunnen op verschillende manieren een rol spelen in de integratie en participatie van vluchtelingen.

Tijdens het Social Art Lab presenteren LKCA en Movisie de eerste bevindingen van de verkenning. De kennis die zij hebben vergaard kan in de toekomst gebruikt worden om de kwaliteit van projecten te verbeteren en projecten te verduurzamen. De bijeenkomst gaat ook over de vertaalslag die nodig is om vanuit deze kennis in de praktijk te komen tot meer impact en effectiviteit.

Voor wie?
• beleidsmakers en beslissers van gemeenten en organisaties
• fondsen en andere mogelijke financiers
• uitvoerders in de praktijk

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar e.even@movisie.nl met je naam, organisatie, e-mail en telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging met programma, locatie en routebeschrijving.

Foto: Martin Broek, Flickr.com: moving people,10.010 mini refugees in Amsterdam are telling you about their lives. movingpeople.nu

Gegevens

Datum:
29 november 2018
Tijd:
1:30 pm - 4:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.lkca.nl/overzicht-agenda/social-art-lab

Gegevens

Datum:
29 november 2018
Tijd:
1:30 pm - 4:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.lkca.nl/overzicht-agenda/social-art-lab