Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CLUB // Open Lab Stil de Tijd | denk mee met de deelnemers // Amsterdam

11 oktober 2019 @ 3:00 pm - 5:30 pm

Hoe kan de moderne stadsmens zich bevrijden uit het harnas van de kloktijd?

Hoe maken we ruimte voor verandering, verbeelding en spel in het gehaaste bestaan?

Wat kan iemand met dementie ons leren over het maken van contact met het hier en nu?

 

10 Ideeën brengen vragen uit zorg, wetenschap en kunst samen, op zoek naar verbinding, samenwerking en werkelijke inclusie van mensen met dementie.

 

De deelnemers van het TurnLab Stil de Tijd nodigen je uit voor het Open Lab op 11 oktober. Ze delen hun meest prangende vragen die ze ontdekt hebben tijdens hun onderzoek en gaan graag met jou in gesprek over hun plannen en ideeën.

Werk jij in de zorg of heb je in je eigen omgeving te maken met dementie? Kom dan op 11 oktober, tussen 14-17 uur naar Amsterdam! Laat even weten dat je van plan bent om te komen via info@turnclub.org.

 

Het schema van de middag zal ongeveer als volgt zijn:

14:00 uur start door Merlijn – uitleg van de Turn Methode en het Lab Stil de Tijd

14:30 uur elk van de deelnemers stelt zich voor in een 2 minuut-introductie

14:50 uur we splitsen in groepen. In elke groep vindt een onderzoek plaats. Dat kan beginnen met een verduidelijking over de vraag die elke deelnemer heeft. Maar we gaan daarna ervaren, onderzoeken, verdiepen.

16:00 uur korte pauze

16:15 uur Netwerkspel & wrap up o.l.v. Merlijn waarin alle aanwezigen hun idee, plan of dilemma kunnen voorleggen aan elkaar.

17:00 uur Borrel en napraten in kleine groepen.

18:00 uur einde.

 

In het Turn Lab “Stil de Tijd” werken 10 creatieve en ondernemende makers, ontwerpers en kunstenaars samen met mensen met dementie aan een nieuw project, een uitdagend idee of een moedige stap. Het Turn Lab is een proces van een jaar. Hierin nemen we de tijd om nieuwe ideeën te verbinden met mensen, instellingen en gemeenschappen. Het is een proces in drie fases: het vormgeven van een droom, het betrekken van een achterban en het uitvoeren van een pilot project.

Dit lab is een samenwerking tussen Het Huis van de Tijd en The Turn Club.

Het Huis van de Tijd is het podium voor sociale benadering van dementie. Met elkaar ontwikkelen we hier ideeën tot activiteiten en dilemma’s tot campagnes en maken we tijd voor elkaar en het gesprek met elkaar. Zie verder huisvandetijd.nl

The Turn Club wil bijdragen aan – en onderdeel zijn van – de omslag naar een gezonde, verbonden en inclusieve samenleving. The Turn Club doet dat door ruimte te scheppen voor ongewone samenwerkingen en door een kunstenaars mindset in te zetten en kunstkracht toe te passen op maatschappelijke vraagstukken.

Anne Gehring is trajectleider van het Lab. Zij is facilitator, coach, actrice, en ontwerper van documentair theater. Sinds 2016 is zij de host van groepen en bijeenkomsten binnen eerdere trajecten zoals dit, waarin professionals van zeer verschillende achtergronden werkten aan hun volgende stap in hun leven.

Leny van Dalen is psychiater en gezinstherapeut en drager van het TurnLab-vraagstuk: hoe kunnen we plekken en situaties van werkelijke inclusie van mensen met dementie verwerkelijken? Leny is een van de weinige psychiaters in Nederland die zich bekommert om het lot van mensen met dementie. En ze pleit voor een andere benadering. De ziekte niet beschouwen als een dead end, waar niets meer mogelijk is, maar juist samen oplopen in waardigheid.

Gegevens

Datum:
11 oktober 2019
Tijd:
3:00 pm - 5:30 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Diaconie Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
11 oktober 2019
Tijd:
3:00 pm - 5:30 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Diaconie Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam,
+ Google Maps