Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

LID // New news dimensions @ expo crafting narratives // Tilburg

21 november 2019 @ 7:30 pm - 10:00 pm

lochal Tilburg Turnlid Danielle Arets

Danielle Arets is TurnLid en associate lector Journalistiek en innovatie bij Fontys Hogeschool.

Zij presenteert een avondvullend programma met betekenisvolle ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie, Virtual en Augmented Reality maar ook innovatieve strategieën om jezelf weerbaar te maken tegen disinformatie, nieuwe journalistieke vertelvormen en beloftevolle journalistieke start-ups.

Daarnaast zijn er workshops factchecken, VR-producties maken, presentatie technieken, journalistieke beeldvorming, datajournalistiek en privacy.

De verhalen over teruglopende lezers, gepaard met gebrekkige verdienmodellen, het gevecht tegen desinformatie en het imago van lastige en overbodige luis in de pels heeft de journalistiek afgelopen jaren in het verdomhoekje geplaatst. Daardoor horen we misschien wel te weinig over al die betekenisvolle, soms levensreddende producties die journalisten dagelijks te berde brengen. Evenmin lezen we weinig over technische innovaties die journalisten gaan empoweren of over hoe journalisten nieuwe succesvolle relaties met publiek kunnen en ja daar ook gewoon geld mee kunnen verdienen.

Op 21 november, keren we in de Lochal, Tilburgs eigen Centre Pompidou, de journalistieke doemscenario’s binnenste buiten en presenteren we New News Dimensions.

Het festival gaat gepaard met de expositie Crafting Narratives die indrukwekkende journalistieke onderzoeksprojecten toont waarbij de kennis van journalisten en ontwerpers hand-in-hand gaan.

Deze expo is tot aan het eind van het jaar te bezichtigen in de LocHal en zal vervolgens reizen door Nederland (o.a. Koninklijke Bibliotheek Den Haag, Utrecht en Maastricht…en mogelijk daarna ook in Europa.)

Gegevens

Datum:
21 november 2019
Tijd:
7:30 pm - 10:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
Tilburg, 5041 SG Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.lochal.nl/

Gegevens

Datum:
21 november 2019
Tijd:
7:30 pm - 10:00 pm
Evenement Categorie:

Locatie

LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
Tilburg, 5041 SG Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.lochal.nl/