Laden Evenementen

« Alle Evenementen

CLUB // TurnMiddag Stil de Tijd // Amsterdam

11 oktober @ 3:00 pm - 5:30 pm

10 avontuurlijke en vindingrijke ontmoetingen tussen kunstenaars, mensen met dementie en hun sociale omgeving.

Hoe kan de moderne stadsmens zich bevrijden uit het harnas van de kloktijd?

Hoe maken we ruimte voor verandering, verbeelding en spel in het gehaaste bestaan?

Wat kan iemand met dementie ons leren over het maken van contact met het hier en nu?

10 Ideeën brengen vragen uit zorg, wetenschap en kunst samen, op zoek naar verbinding, samenwerking en werkelijke inclusie van mensen met dementie.

In het Turn Lab “Stil de Tijd” werken 10 creatieve en ondernemende makers, ontwerpers en kunstenaars samen met mensen met dementie aan een nieuw project, een uitdagend idee of een moedige stap. Het Turn Lab is een proces van een jaar. Hierin nemen we de tijd om nieuwe ideeën te verbinden met mensen, instellingen en gemeenschappen. Het is een proces in drie fases: het vormgeven van een droom, het betrekken van een achterban en het uitvoeren van een pilot project.

Op 11 oktober presenteren de deelnemers hun ervaringen met onderzoek, ontmoeting en een concrete testcase. Samen met de aanwezigen zoeken zij naar samenwerking bij hun creatieve zoektocht.

Dit lab is een samenwerking tussen Het Huis van de Tijd en The Turn Club.

Het Huis van de Tijd is het podium voor sociale benadering van dementie. Met elkaar ontwikkelen we hier ideeën tot activiteiten en dilemma’s tot campagnes en maken we tijd voor elkaar en het gesprek met elkaar. Zie verder huisvandetijd.nl

The Turn Club wil bijdragen aan – en onderdeel zijn van – de omslag naar een gezonde, verbonden en inclusieve samenleving. The Turn Club doet dat door ruimte te scheppen voor ongewone samenwerkingen en door een kunstenaars mindset in te zetten en kunstkracht toe te passen op maatschappelijke vraagstukken.

Anne Gehring is trajectleider van het Lab. Zij is facilitator, coach, actrice, en ontwerper van documentair theater. Sinds 2016 is zij de host van groepen en bijeenkomsten binnen eerdere trajecten zoals dit, waarin professionals van zeer verschillende achtergronden werkten aan hun volgende stap in hun leven.

Leny van Dalen is psychiater en gezinstherapeut en drager van het TurnLab-vraagstuk: hoe kunnen we plekken en situaties van werkelijke inclusie van mensen met dementie verwerkelijken? Leny is een van de weinige psychiaters in Nederland die zich bekommert om het lot van mensen met dementie. En ze pleit voor een andere benadering. De ziekte niet beschouwen als een dead end, waar niets meer mogelijk is, maar juist samen oplopen in waardigheid.

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
3:00 pm - 5:30 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Diaconie Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
11 oktober
Tijd:
3:00 pm - 5:30 pm
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Diaconie Amsterdam
Nieuwe Herengracht 18
Amsterdam,
+ Google Maps